Dress til 17. mai

Nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt, noe som betyr at finstasen skal frem. Eier du en bunad, er dette rett anledning å bruke den. Hvis du skal bruke dress og finner ut at det er behov for en ny, hjelper vi gjerne til. Velger du dress til 17. mai så er det ikke noen regel for hvilken farge du må velge. Velg den fargen på dressen du vil, det viktigste er at man ser bra ut! Her er noen tips.

Blå dress mest populært på 17. mai

Vårt fineste valg er en kongeblå dress fra Loro Piana. Dette er en farge som kommer meget fint frem i sommersolen. Ellers er en klassisk Navy dress meget populær å bruke på 17. Mai. Da har man allerede en av de viktigste fargene på plass og kan tilføre rødt og hvitt med tilbehøret. Men i og med at det er vår så kan man håpe på fint vær, og da er det fint å kunne velge en litt mer vårlig dress i lysere farge. Et annet valg kan være Lys blå og lys brun er fine alternativer. Bruk hvit ensfarget skjorte på 17. mai.

Et flott alternativ til dressen

Hvis du ønsker et mindre formelt antrekk til festen er våre blazere fra Loro Piana Summertime et meget godt valg. Dette er en blanding av ull, silke & lin og kommer i flotte sommerfarger. Et eksempel kan være Blue blazer, hvit skjorte, oransje slips og en lysere bukse.

 

Slips og lommetørkle er et must!

På 17. mai må man ha slips og lommetørkle til dressen, det er viktige detaljer som hever hele antrekke og som også gir deg muligheten til å bruke litt farger. Da er det naturligvis rødt, hvitt og blått som gjelder.Velg et slips som inneholder disse fargene og et lommetørkle som matcher. Slips og lommetørkle skal ha likhetstrekk, men ikke helt like. For eksempel hvis du har et slips som er mørkeblått med røde og hvite striper kan du velge et hvitt eller rødt lommetørkle. Et tørkle i hvitt er aldri feil om du er usikker.

Sko og belte

Husk å ha nypussede sko med matchende belte til dressen. Du kan gjerne velge brune sko, det passer spesielt bra til blå eller grå dress. Men som sagt: Pass på at belte og sko matcher. Det er også viktig å merke seg at beltet er en detalj som gjør antrekket komplett og skal ikke snerpe buksen sammen – dette skjer ofte hvis buksen er for vid i livet. Bruk et belte med klassisk/subtil spenne. Se vårt utvalg av belter her

Menswear hjelper deg!

Trenger du hjelp til å finne det perfekte antrekket til 17. mai så hjelper vi deg gjerne! Det er alltid fint om du kommer i god tid, men etter mange år i bransjen så kjenner vi nordmenn godt og da er det siste liten som gjelder for mange. Uansett så gjør vi alt vi kan for å få deg klar til 17. mai!

Besøk en av våre butikker i Oslo eller Trondheim.

Dress til 17 mai. Menswear Oslo og Trondheim.