Dress til julebord – gode tips for å velge riktig antrekk.

Julebordssesongen 2018 er i gang og da er det på tide med en oppdatering av julebordsantrekket. Her kommer en enkel sjekkliste fra oss:

Dress

Til julebordet er en mørkeblå dress i 100% ull en sikker vinner, men svart og koksgrå er gode alternativer. Hvis du er en person som sjeldent bruker dress, anbefaler vi deg å prøve i god tid før. Hvis det er et julebord med venner, er det muligens mindre formelt. Da er det fint med en blazer og bukse, for eksempel flanellbukse med en blazer i grovere stoff.

Vi har dyktige kolleger og skredder på huset som vil hjelpe deg med dressen sin passform og eventuelle justeringer.

Skjorte

Vi anbefaler å holde det enkelt med skjorte til julebord. Dette betyr en hvit skjorte med cutaway snipp. Velg en skjorte som er god i stoffet og har en fin passform til din kropp. Hvis du ønsker noe annet, kan du velge en hvit skjorte med blå prikker. Dobbeltsjekk at skjorten fortsatt er fin.

Belte og sko

Skoene som skal brukes til julebord skal være sorte, nypussede og pene. Våre sko er laget av kalveskinn, noe som er holdbart og tilpasser seg foten pent. Belte skal være i lik farge som skoene. Vi anbefaler å gå inn skoene før de skal brukes på julebord. For at skoene skal holdes finest mulig fasong burde du kjøpe skotre i cedar tre. Dette presser skinnet ut og trekker til seg fuktighet fra skoene. Husk Swims kalosjer for å best ta vare på skoene dine i slaps og søle.

Hold varmen med frakk

Kulde er synonymt med julebord. Derfor er det viktig å huske et godt plagg utenpå dressen. Det er finest å matche dressen og frakken, men mange har kun behov for én frakk og da anbefaler vi sort. En klassisk frakk skal være i ull, gjerne ull/cashmere blanding – dette skaper et mer elegant inntrykk. Pass på at den tåler både regn og vind.

Lengden på frakken skal være omtrent halvveis til kneet og ermene skal være lange nok til å dekke dressjakken.

I år har vi et nytt alternativ til ytterplagg. Vi har tatt inn tekniske frakker fra italienske Save the duck. Du kan lese mer om disse her.

Husk: Klassiske frakker er åpne i halsen, det er derfor lurt med skjerf. Hanskene skal være lik skinn farge som sko og belte. Pass på at de er foret med ull eller cashmere. Unngå kunststoffer som polyester da dette ikke varmer.

Tilbehør

Mange tenker at det holder med slips eller sløyfe og dropper lommetørkle – unngå den feilen.

Et lommetørkle løfter hele antrekket på en fin måte. Velg et hvitt tørkle i bomull om du er i tvil, dette slår aldri feil. Husk at slipset ikke skal være likt tørkle, men fargene skal passe hverandre.

Om du ønsker et mer lekent alternativ til slips, vil sløyfe være tilbehøret du burde gå for. En sløyfe tilføyer antrekket og personen med selvtillit og stil. Det fineste er sløyfer som er selvknyttet.

Ønsker du å pynte deg litt ekstra, er mansjettknapper elegant og fint. Velg gjerne noen som matcher med slips og lommetørkle. Her kan du være leken og velge noen med noen annerledes detaljer.

Undertøy

T-skjorten burde være trang med litt stretch i. Dette bidrar til kroppens holdning. For å forhindre å bli varm er det viktig at t-skjorten puster, noe våre t-skjorter i modal gjør meget godt.

Hos Menswear får du selvsagt hjelp til å velge ut alt du trenger for å gjøre deg klar til årets julebord! Velkommen innom en av våre butikker i Oslo og Trondheim.

Dress til julebord