Skjorte & slips guide

Skjorter

Skjortene fra Viero er i 100% bomull fra blant annet Thomas Mason, Albini og Tessitura Monti. Disse skjortene har forskjellig tykkelse hvorav Oxford er tykkest og Twill er tynnest. Noen av baseskjortene kommer i Easy Iron materiale – dette gjør det enklere å rette ut etter vask. Knappene på skjortene er perlemor noe som hever det estetisk inntrykket og tåler høy varme. De fleste skjortene har Cut-away krage som er fin til både smal og bred slips knute. Det er noen Buttondown varianter, dette er mindre formelt. Smoking skjorten kommer i Wingtip og Klassisk krage, med skjulte knapper. Det er mulig å bruke mansjettknapper på alle skjorter, men vi har egne dobbel mansjett om det er ønskelig. Skjortene som heter “+4” er 4 cm lengre i arm og omtrent 2 cm lengre på kroppen.

Slips

I dag er slips sett på som et formelt tilbehør. Dette er sant, men det er avhenger av hva du gjør det til – Se eksempler lengre ned. Våre slips er produsert i Como, “silkebyen” som ligger litt nord for Milano. Samtlige slips er ca 8 cm brede og har 3 fold – gir en indikajson på slipsets tykkelse. Det er lurt å ha i bakhodet at slipset sitt bredest punkt ikke skal være bredere enn slaget på dressjakke/blazer. Slipset kan være smalere, men ikke for smalt.

Når du skal velge slipskvalitet, står valget ofte mellom silke og ull. Silkeslips assosieres med formelle anledninger, men er fortsatt den vanligste varianten. Ullslips er reservert til mindre formelle anledninger.

Skjorter og slips, menswear oslo og trondheim

Kombinasjoner

Før vi starter med skjorte/slips varianter, er det viktig å vite hvilke kombinasjoner av mønstre som er mulig.

  1. Solid-On-Solid – Det absolutt viktigste er å bruke forskjellige farger (Blå-burgunder, Hvit-blå etc).
  2. Solid-On-Pattern/Pattern-On-Solid – Igjen viktig med differanse i farger. Lys lilla rutete skjorte og solid blått slips eller lys lilla solid skjorte med blått slips.
  3. Pattern-On-Pattern – Kan anses som den vanskeligste, men med noen tanker i bak hodet vil det mestrer enkelt.

Slipset og skjorten skal ha forskjellig mønster – For eksempel stripete skjorte og prikkete slips.

Hvis du ønsker samme mønster, må det være ulik størrelse. Blir du usikker, burde mønsteret på slipset være større og tydeligere enn skjorten.

Til slutt, hent opp farger i slips og skjorte. Finn skjortens dominerende farge, og bruk et slips med denne fargetonen. Rutete skjorte med blå som dominante fargen kombineres med et rutete slips med denne blåtonen.

Plain hvit skjorte

Slipsene vi har valgt til hvit skjorte er blant de mer formelle alternativene. Et solid mørke blått slips med subtilt mønster, et blått med hvite prikker og en stripete variant. Denne skjorten er enkel å style med forskjellige slips – vi valgte de mer formelle alternativene for å vise hvor enkelt.

B502 - Hvit ensfarget

B502 - Hvit ensfarget B502 - Hvit ensfarget

Lyse blå

Slipsene til den lyseblå skjorten er hovedsakelig konstrast farger. Burgunder slips er meget pent til både koksgrå og navy dress. En annen detalj i slipset er de lyseblå prikkene som passer fint med skjorten. I det stripede slipset er det grønnfargen som trekker mest oppmerksomhet – noe som passer med blått. Siste slipset vi valgte, er et klassisk hav blått slips med hvite prikker. Bruk helst til grå dress for å bryte litt og ha hvitt tørkle i lommen. Igjen har vi gått for formelle alternativer, men det kan enkelt sprites opp om du ønsker.

Lyse lilla

Denne skjorten vil muligens være den mest “vågale” fargen. Dog med korrekt kombinasjon av slips, kan den tydes som lys blå/hvit på avstand. Et mørkere lilla slips med pastell blå prikker fremhever lilla fargen. Et enda mørkere slips for mer formelle anledninger, her kan bronse fargen i slipset anses som lik den i skjorten.

Striper

Vi valgte 2 varianter av striper for å vise forskjell. En med tydelige striper og en litt mer anonym. Slips kombinasjonene er omtrent like, utenom det brune med blå striper. Her viser vi eksempelet med forskjellig størrelse på mønstre. Ellers har vi valgt noen litt mer “sommerlige” og lekene alternativer – beige slips. Blå tonen i det grønne slipset går igjen i den dominerende fargen på skjorten og mønsteret står i konstrast til skjorten.