close

Smoking Oslo

Vi hjelper deg med å finne den riktige smokingen.

smoking sko, smoking herre

Smoking er et populært antrekk til bryllup, både for brudgommen og gjestene. Særlig folk som bruker dress i jobb ønsker å skille mer mellom jobb og fest, da er smoking et naturlig og godt valg.

Hos Menswear finner du tre typer smoking:

  • Svart smoking med sjalskrage.
  • Svart smoking med spisse slag/peak lapels.
  • Midnightblue smoking med sjalskrage.

✅ Alle tre finnes tilgjengelig i butikkene.

Smoking med sjalskrage

Smoking med sjalskrage har vært den mest vanlige modellen de siste årene men i det siste er det også blitt mer populært med spisse slag (peak lapels). De fleste velger fortsatt svart smoking, men mørkeblå smoking er stadig mer populært.

Hos Menswear finner du begge modellene i et moderne smalt snitt. Begge smokingene er i 100 % ull. Smokingen med sjalskrage finnes også i midnight blue/mørkeblå. Vi har egen skredder som gjør tilpasninger på kort tid.

Til smokingen din trenger du også en del tilbehør: Smokingskjorte, smokingsko, bukseseler, magebelte, mansjettknapper, lommetørkle i silke og sløyfe. Smoking er et antrekk som i hovedsak går i svart og hvitt men skal man gjøre et unntak så er det fint med et rødt lommetørkle.

Hos Menswear får du god hjelp til å finne den riktige smokingen med alt tilbehør. Leveringstid fra prøving er normalt 4-5 dager. Vi har vanligvis alle størrelser inne, men skal du bruke den i bryllup er det alltid lurt å komme i god tid hvis noe må bestilles.

Tips: Prøv hele antrekket noen dager før du skal bruke det. Hvis det har vært gjort justeringer hos skredder eller hvis det er lenge siden du brukte den sist, er det viktig å sjekke at alt er ok før dagen du skal bruke smokingen.

Prisliste smoking og tilbehør

Smoking fra Viero Milano (jakke + bukse), kr. 6.000,-
Smokingskjorte, kr. 1200,-
Mansjettknapper, kr. 400,-
Svart sløyfe (selvknyter eller ferdig knyt, 100 % silke), kr. 400,-
Smokingsko/lakksko, kr. 2.000,-
Bukseseler, Albert Thurston “James Bond”, kr. 950,-
Lommetørkle i ren silke, kr. 400,-
Magebelte, svart silke, kr. 700,-
Svarte sokker i bambus, kr. 400,- (7-pack)

Smokingsko - Lakksko til smoking

Smokingskoene fra Morandi produseres i “skobyen” Montegranaro i Italia. Skoene kommer i størrelse 40-46.

 

1. Anvendelse

Smoking brukes i formelle middager, banketter, jubileumsselskaper, festforestillinger i teater og opera, ball og bryllup. Spesielt de siste årene er smoking blitt veldig vanlig å bruke i bryllup.

2. Dette er hva du trenger til en smoking

Smokingskjorte, mansjettknapper, lakksko, hvitt lommetørkle, sløyfe og bukseseler eller magebelte og sorte strømper.

3. Sløyfen

Er du usikker på om du bør velge selvknytt eller ferdigknytt sløyfe? Kjøp en selvknytt noen dager i forveien, sett av litt tid, finn en instruksjonsvideo på Youtube og øv litt. Mange mener du må ha en sløyfe du knyter selv men velg det du er mest komfortabel med. Sløyfen skal være svart.

4. Lommetørkle

Et enkelt hvitt er både korrekt og meget elegant. En liten fargeklatt har stor effekt på en sort smoking. Velg gjerne et rødt silketørkle, det gjør seg flott mot en sort bakgrunn.

5. Jakkeslag

Slagene skal være i sateng, ofte silkesateng, enten spisse slag eller den klassiske sjalskragen.

6. Bukseseler eller magebelte?

De fleste velger enten bukseseler eller magebelte. Det er ikke noe problem å bruke begge deler. Poenget med bukseselene er å holde buksen oppe ettersom man aldri har vanlig belte på en smokingbukse. Magebeltet er kun til pynt og skjuler overgangen mellom bukse og skjorte men har ingen funksjon utover dette. Begge deler er valgfritt.

7. Mansjettknapper

Smokingskjorten har doble mansjetter (også kalt fransk mansjett), man må derfor ha mansjettknapper. Her passer det best med sølvfarget/sort eller sølvfarget/hvit perlemor.

8. Smokingskjorten

Til smoking skal det være en egen smokingskjorte. Her fins det mange varianter, de mest vanlige har klassisk snipp eller snipp med knekk. Det mest vanlige nå er den enkle skjorten uten plissé (mønster i front). Den er selvfølgelig hvit med doble mansjetter og den har skjulte knapper i front.

9. Smoking eller tuxedo?

Smokingen er opprinnelig Engelsk og ble til da Henry Poole i Savile Row, Londons legendariske skreddergate, «made a short smoking jacket for the Prince of Wales as early as 1865».  Den gangen var det en fløyelsjakke som ble brukt når man skulle røke etter middagen. Den nye engelske moten ble lagt merke til av en tilreisende, James Potter fra Tuxedo Park, New York som gikk til Poole og fikk sydd en jakke å ta med seg hjem –  herav den amerikanske betegnelsen “tuxedo”.

10. Smokingsko

Å velge sko til smoking er enkelt: Det absolutt fineste og mest brukte er glatte lakksko. Alternativet er svarte skinnsko, disse må også være glatte uten noe mønster eller sømmer.

Menswear.no – spesialforretninger med dress, skjorter, slips og tilbehør.

Menswear har fire spesialforretninger for dress, smoking og tilbehør i Oslo og Bærum. Enten du trenger dress til jobb, , julebord, bryllup eller fest kan vi hjelpe deg. Smoking er også veldig populært, spesielt til bruk i bryllup.

Hos oss finner du dresser med et moderne snitt, i fantastiske stoffer fra italias fremste veverier; Ermenegildo Zegna, Loro Piana, Guabello og Cerruti. Den mest populære dressfargen er blå, derfor har vi alltid et stort utvalg blådresser tilgjengelig i våre butikker. Ønsker du noe annet en det vi har på lager kan du velge fra hundrevis av stoffer og bestille akkurat den dressen du ønsker deg.

Du finner også dresser, skjorter, slips og tilbehør fra Viero Milano i våre butikker og i nettbutikken.

Det kommer ofte nyheter så meld deg på vår mailingliste for å få oppdateringer når det kommer større leveranser.