close

Bli med på tur til Sig. Nino Cerruti i Biella, Italia

Bli med på tur til Sig. Nino Cerruti i Biella, Italia

En av fordelene med å drive med italiensk herrekonfeksjon er at vi får anledning til å besøke italia ofte. Hvert år reiser vi flere turer til norditalia for å besøke våre leverandører. Denne gang tok Menswears gründer Tore Nergaard med fotograf Henrik Beckheim for å dokumentere turen for deg.

Biella, italias viktigste by for produksjon av de beste stoffer til dress

Den lille byen Biella ligger ved foten av alpene og er sentrum for produksjon av de fineste ullstoffer til dresser. I dette området finner man blant annet Ermenegildo Zegna, Loro Piana, Guabello og Lanificio F.lli Cerruti – alle produsenter som Menswear har et nært samarbeide med. Biella er også kjent for å ha et av verdens beste øl, Menabrea. Hemligheten bak både de fine stoffene og det gode ølet er det rene vannet som kommer fra alpene. Elven Cervo byr på god tilgang av rent vann hele året som er nøkkelen til å produsere de fineste stoffene – og det beste ølet.

Lanificio F.lli Cerruti dal 1881

På denne turen var målet å besøke Lanicicio F.lli Cerruti dal 1881 for å gjøre innkjøp av dresser, jakker og frakker for høst/vinter 2017/2018. Navnet Cerruti 1881 er kjent for mange ikke bare for de fantastiske ullstoffene men også parfymer og mange andre produkter men dette er en separat virksomhet som ble skilt ut for mange år siden. Årstallet 1881 er året hvor familien Cerruti kjøpte bygningen som har huset fabrikken i over 100 år. For rundt 10 år siden ble det bygd en ny og moderne fabrikk ved siden av hvor dagens produksjon foregår men den gamle fabrikkbygningen er fortsatt i bruk, blant annet som kontor for 86 år gamle Nino Cerruti.

Sig. Nino Cerruti

Lanicicio F.lli Cerruti dal 1881 hadde nok aldri vært der de er i dag uten Nino Cerruti. Han var på mange måter en pioner i tekstilindustrien og har som følge av dette blitt en av tekstilbransjens mest kjente personer. Nino Cerruti startet i familiebedriften i 1948 og går fortsatt på kontoret hver eneste dag! I tillegg til tekstilproduksjonen i Biella startet han atelier i Paris på 60-tallet hvor han også flyttet hovedkontoret en periode. Nino Cerruti var også en ettertraktet mann i Hollywood hvor han dresset opp kjente skuespillere i filmer som Wall Street, Pretty Woman og Basic Instinct. I 1964 ansatte han Giorgio Armani som jobbet for Nino Cerruti til 1970 før Armani gikk sine egne veier.

Menswear og Cerruti

Menswear har i alle år hatt fokus på å kjøpe direkte fra produsenter fremfor å gå gjennom fordyrende mellomledd slik at du skal få best mulig kvalitet for pengene dine. Vi har i mange år hatt et godt samarbeide med Cerruti og det er noe vi skal fortsette med. Cerruti produserer noen av de beste stoffer Italia har å by på til dresser, jakker og frakker.

 

 

About the Author

Tore Nergaard

Tore er grunnleggeren av Menswear Norge AS, en herrebutikk lokalisert i Oslo, Norge siden 2000. Han er lidenskapelig opptatt av historien til herremote i Europa, og vil gjerne ha deg utstyrt for en kjekk dress på noen av våre praktiske steder i Oslo.

Tags:

Menswear.no – spesialforretninger med dress, skjorter, slips og tilbehør.

Menswear har fire spesialforretninger for dress, smoking og tilbehør i Oslo og Bærum. Enten du trenger dress til jobb, , julebord, bryllup eller fest kan vi hjelpe deg. Smoking er også veldig populært, spesielt til bruk i bryllup.

Hos oss finner du dresser med et moderne snitt, i fantastiske stoffer fra italias fremste veverier; Ermenegildo Zegna, Loro Piana, Guabello og Cerruti. Den mest populære dressfargen er blå, derfor har vi alltid et stort utvalg blådresser tilgjengelig i våre butikker. Ønsker du noe annet en det vi har på lager kan du velge fra hundrevis av stoffer og bestille akkurat den dressen du ønsker deg.

Du finner også dresser, skjorter, slips og tilbehør fra Viero Milano i våre butikker og i nettbutikken.

Det kommer ofte nyheter så meld deg på vår mailingliste for å få oppdateringer når det kommer større leveranser.